2toDrive

Rijbewijs met 17 en rijles vanaf 16,5 jaar

Sinds november 2012 kan je met 16,5 jaar rijlessen en met 17 jaar je rijbewijs behalen. Tot 18 jaar moet je begeleid rijden met een coach. Met 18 jaar ben je er dan klaar voor om zelfstandig auto te rijden.

Wanneer mag je met 16,5 starten en met 17 jaar je rijbewijs halen?

Iedereen die op of na de startdatum van 1 november 2012,  17 jaar wordt mag aan de proef meedoen.
Ben je 16, dan mag alvast je theorie-examen halen.
Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
Vanaf 17 mag je rijexamen doen.
Heb je het rijbewijs gehaald, dan mag je tot 18 jaar autorijden samen met je begeleider.
Vanaf 18 mag je helemaal zelfstandig de weg op.

Met 16,5 jaar rijlessen

Onze 2todrive rijopleiding is er op toegespitst om je klaar te stomen voor het rijbewijs met 17 jaar. Je begint met een proefrijles, we halen je thuis op en kijken tijdens de eerste rijles hoeveel rijlessen je nodig hebt. Je hoort na afloop meteen wat het kost om je rijbewijs te halen met een 2todrive rijlespakket.

Coach 2toDrive

Bij het experiment 2toDrive moeten jongeren wanneer zij op hun 17e het rijbewijs hebben behaald, tot hun 18e jaar begeleid worden door een coach. De coach is er om de jongeren te stimuleren en te motiveren. De coach moet aan diverse eisen voldoen wil hij of zij de jongere mogen begeleiden. De coach moet aan een aantal voorwaarden voldoen om de jongere te begeleiden, zoals minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een personenautorijbewijs (rijbewijs B ) en minimaal 27 jaar oud zijn.

Begeleiderspas

Een begeleiderspas is een pasje met daarop de namen van je begeleiders, jij als 17-jarige hebt de begeleiderspas samen met je rijbewijs bij je als je gaat autorijden. De pas kost 35 euro en komt boven op de kosten van je rijbewijs. Het aanvragen van een begeleiderspas kan je doen via de website van 2toDrive. Dit doe je door middel van je DigiD code.

Hoe snel kan je het rijbewijs halen?

Rijschool Simon heeft geen wachttijd en je kan direct starten! De snelheid van je rijopleiding hangt alleen af van je 17de verjaardag. Je kan bij Rijschool Simon je rijbewijs in 10 dagen halen, gaat dit te snel? Dan past een compact opleiding in 4 tot 8 weken of een rijopleiding in meer dan 3 maanden beter bij je.

© Copyright - Rijschool Simon     |     Tel: 0642399529     |     KvK: 80483410     |     Algemene Voorwaarden
× Stuur ons een appje